دیرستان

جزیره قشم،اداب و رسوم جزیره قشم، معرفی روستای دیرستان

دیرستان

جزیره قشم،اداب و رسوم جزیره قشم، معرفی روستای دیرستان

خودباوری (شیخ محمد علی امینی)

عنوان کنفرانس:خودباوری
از: شیخ محمد علی امینی
بسم الله و الصلاة و السلام علی رسول الله و علی آله و صحبه و من والاه و اما بعد:
خودباوری به این معناست که ما خود را باور کنیم، توانمندی های خود را باور داشته باشیم، به موفقیت خودمان امیدوار باشیم، اطمینان حاصل کنیم همانطور که دیگران توانسته اند ما هم میتوانیم ؛ همانطور که دیگران به جاهای بالایی رسیده اند و به اهداف عالی نائل شده اند، ما هم میتوانیم به آن جایگاه برسیم هرچه آنها داشته اند ما در اختیار داریم و شاید خیلی چیزهایی که ما در اختیار داریم آنها در اختیار نداشته اند، پس معنا ندارد که ما نسبت به آینده ی خودمان، نسبت به دست یابی به اهدافمان خدای ناکرده دچار یأس و ناامیدی باشیم، قبل از هرچیز باید خود را بشناسیم که ما که هستیم؟! چه هستیم؟! برای چه آفریده شده ایم؟! از ما چه خواسته شده؟! حتماً باید به این مسائل توجه داشته باشیم تا به خودباوری برسیم، اولاً ما همان موجودی هستیم که خداوند متعال درباره اش تعبیر های زیبا و افتخار آمیز به کار برده است (وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ): ما بنی آدم را کرامت و بزرگی بخشیده ایم. (وَحَمَلْنَاهُمْ فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ): و آنها را در خشکی و در دریا برای حرکت، برای کوشش، برای تکاپو و تلاش حمل نمودیم. (وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّیِّبَاتِ): و انواع پاکی ها برا ی آنها عطا نمودیم، ارزانی داشتیم. (وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَى کَثِیرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِیلًا): و آنها را برتری داده ایم، بر بسیاری از کسانی که آفریده ایم، برتری واقعی، در بین مخلوقات الهی موجوداتی که خداوند متعال آنها را به وجود آورده ، گل سر سبد آنها انسان است انسانی که اگر خود را باور کند به جایی می رسد که فرشتگان در آغاز نتوانستند آن را باور کنند و تصور کنند و هنگامی که خداوند متعال اراده ی خود را به آنها اعلام نمود که میخواهد از انسان ، نه از ملائکه، نه از جن که با سرعت عملی که در اختیار دارد ، می خواهد از انسان ، خلیفه ای بر زمین انتخاب کند، (إِنِّی جَاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلِیفَةً) : من می خواهم در زمین خلیفه ای داشته باشم یعنی کسی که کارهای بسیار والا و عظیمی بتواند انجام دهد کسی که در او صفاتی از صفات خدا باشد، کم نیست! ، کسی که در او صفاتی از صفات خدا باشد می خواهم او را در زمین موقعیتی بدهم ، سیادت و آقایی عطا کنم پس این دو نعمت بود که انسان پیدا کرد (کَرَّمْنَا) و (إِنِّی جَاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلِیفَةً).
از این بگذریم خداوند در میان مخلوقات و آفریده هایش پیامبرانی انتخاب کرد، از چه قومی؟! از چه جنسی؟! خداوند پیامبران انتخاب کرده از انسان. محور رسالات الهی انسان است . نظر به لیاقتی که انسان پیدا کرده نظر به آن ظرفیت های بالا که خدا به این انسان عطا کرده، از ملائکه مبعوث نشدند، از جن مبعوث نشدند، بلکه از میان انسان ها بر انگیخته شده اند چراکه خداوند درباره انسان به ملائکه فرمود (إِنِّی أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ) من اینها را میشناسم، میدانم آن چیزی که شما آنرا نمی دانید درباره انسان الله فرمود من میدانم، شما نمیدانید، من اینها را خلق کرده ام من اینها را به انواع نیرو ها وتوانمندی ها مجهز کرده ام و من به اینها ظرفیت بالا داده ام، انسانی که خداوند متعال برای رشدش، برای رسیدنش به ک�....ادامه مطلب و نظرات

اماکن تفریحی ودیدنی قشم

شهر قشم(مرکز خرید -سیتی سنتر 1و2-ستاره-فردوسی-پردیس-مرجان-خلیج فارس-بازار قدیم-قلعه پرتقالیها-پارک زیتون و آبی-غارهای خربس- ساحل و پلاژ سیمین-در جاده قشم سوزا(درههای ستارگان-ساحل وجزایر ناز-پارک سوزا-مرکز خرید شهر درگهان- درخت لور(انجیر معابد تم سنتی) بادگیرهای و چاه های طلاه شهر لافت-جنگل حرا- جزیره هنگام ودیدن دلفین ها) دره های چاهو -غار نمک -ساحل ومرجانهای زیبا جزیره لارک-قلعه پرتقالیهای وگل سرخ هرمز اگر اهل غذای محلی هستی رستوران اسحاق در روستا شیب درازو بازار لباس محلی وحنای محلی یادتن نرود واگر بهنگام ودیدن دلفین ها رفتید حتما به بازار صتایع دستی هنگام بروید وسمیوسه با میگو تازه نوش جان کنید سفری خوبی داشته باشیدبا نظر خودتان حقیررا همراهی بفرمائید.

شهرها وروستاهای جزیره قشم

قشم-لارک-هرمز-طولا-کابلی-تورگان-حمیری-مرادی-دفاری-سرریگ-چاه تنگو-درگهان- کووئی- پی پشت- لافت کهنه- لافت-گیاهدان- رمچاه -برکه خلف- ریگو-نخل گل-بن حاجی علی-زیرنگ-سوزا-چیرا-رمکان -صیدم-تم سنتی-توریان- باغ بالا-کوشه-جواد آباد- جی جیان -چیرا-گربدان- گردوا-زینبی-مسن-دیرستان-بند چاپی- شیب دراز-هنگام-غیل-نقاشه-گاچو-- تنبان- -شهرک پرواز- کورزین-دهخدا- سهلی- طبل- صلخ-گمبران-ملکی-گوران-گوری-کانی-کنارسیاه-هفت رنگو-عایشه آباد-دوستکو-دولاب-دوربنی- چاهو شرقی- چاهو غربی-باسعیدو در پنجاه سال گذشته تعداد روستاوشهرهای قشم بیشتر از 100 شهر وروستا بود ولی بعلت خشک سالی وزلزلهای متکرر به این اعداد رسیده

کد خبر: ۴۹۴۱۵۱
تاریخ انتشار: ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۷ - 24 April 2015
شاید هر روز نام چند محله تهران را بشنویم بی آنکه بدانیم چرا به این نام ها معروف شده اند. در این مقاله اطلاعاتی درباره نام برخی محله های تهران گردآوری شده که در ادامه می خوانید.

به گزارش تسنیم، وجه تسمیه برخی محله‌های معروف تهران به شرح ذیل است:

سید خندان

سید خندان نام ایستگاه اتوبوسی در جاده قدیم شمیران بوده است. سیدخندان پیرمردی دانا بوده که پیش گویی های او زبانزد مردم در سی یا چهل سال پیش بوده است. دلیل نامگذاری این منطقه نیز احترام به این پیرمرد بوده است.

فرمانیه

در گذشته املاک زمین های این منطقه متعلق به کامران میرزا نایب السلطنه بوده  و بعد از مرگ وی به عبدالحسین میرزا فرمانفرما  فروخته شده است.
فرحزاد

این منطقه به دلیل آب و هوای فرح انگیزش به همین نام معروف شده است.

شهرک غرب

دلیل اینکه این محله به نام شهرک غرب معروف شد ساخت مجتمع های  مسکونی این منطقه با طراحی و معماری مهندسان آمریکایی و به مانند مجتمع های مسکونی آمریکایی بوده و در گذشته نیز محل اسکان بسیاری از خارجی ها بوده است.

آجودانیه

آجودانیه در شرق نیاوران قرار دارد و تا اقدسیه ادامه پیدا می کند. آجودانیه متعلق به رضاخان اقبال السلطنه وزیر قورخانه ناصرالدین شاه  بوده،  او ابتدا آجودان مخصوص شاه بوده است.
اقدسیه

نام قبلی اقدسیه (تا قبل از 1290قمری) حصار ملا بوده است. ناصرالدین شاه زمین های آنجا را به باغ تبدیل و برای یکی از همسران خود به نام امینه اقدس (اقدس الدوله) کاخی ساخت و به همین دلیل این منطقه به اقدسیه معروف شد.

جماران

زمین های جماران متعلق به سید محمد باقر جمارانی از روحانیان معروف در زمان ناصر الدین شاه بوده است.

برخی از اهالی  معتقدند که در کوه های این محله از قدیم مار فراوان بوده و مارگیران برای گرفتن مار به این ده می آمدند و دلیل نامگذاری این منطقه نیز همین بوده است و عده ای هم معتقدند که جمر و کمر به معنی سنگ بزرگ است

و چون از این مکان سنگ های بزرگ به دست می آمده است، آنجا را جمران، یعنی محل به دست آمدن جمر نامیده اند.
تهران

پل رومی

پل رومی در واقع پل کوچکی بوده که دو سفارت روسیه و ترکیه را به هم متصل می کرده است. عده ای هم معتقدند که نام پل از مولانا جلال الدین رومی گرفته شده است.

جوادیه (در جنوب تهران)

بسیاری از زمین های جوادیه متعلق به آقای فرد دانش بوده است که اهالی محل به او جواد آقا بزرگ لقب داده بودند.

مسجد جامعی نیز توسط جواد آقا بزرگ در این منطقه بنا نهاده شده است که به نام مسجد فرد دانش هم معروف است.

داودیه (بین میرداماد و ظفر)

میرزا آقاخان نوری صدر اعظم این اراضی را برای پسرش، میرزا داودخان، خرید و آن را توسعه داد. این منطقه در ابتدا ارغوانیه نام داشت و بعدها به دلیل ذکر شده داودیه نام گرفت.

درکه

اگرچه هنوز دلیل اصلی نامگذاری این محل مشخص نیست اما برخی آن را مرتبط به نوعی کفش برای حرکت در برف که در این منطقه استفاده می شده و به زبان اصلی «درگ» نامیده می شده است دانسته اند.

دزاشیب (در نزدیکی تجریش)

روایت شده است که  قلعه بزرگی در این منطقه به نام «آشِب» وجود داشته است. در گذشته نیز به این منطقه دزآشوب و دزج سفلی و در لهجه محلی ددرشو می گفتند.

زرگنده

احتمالاً دلیل نامگذاری این محل کشف سکه ها و اشیاء قیمتی در این محل بوده است. در گذشته این منطقه  ییلاق کارکنان روسیه  بوده است.

قلهک

کلمه قلهک از دو کلمه "قله" و "ک" تشکیل شده است که قله معرب کلمه کله، مخفف کلات به معنای قلعه است.

عقیده اهالی بر این است که به دلیل اهمیت آبادی قلهک که سه راه گذرگاه های لشگرک، ونک و شمیران بوده است،

به آن( قله- هک) گفته شده است.

کامرانیه

زمین های این منطقه ابتدا به میرزا سعیدخان، وزیر امور خارجه تعلق داشت و سپس کامران میرزا پسربزرگ ناصرالدین شاه، با خرید زمین های حصاربوعلی، جماران و نیاوران، اهالی منطقه را مجبور به ترک زمین ها کرد و سپس آنجا را کامرانیه نامید.

محمودیه (بین پارک وی و تجریش یا ولیعصر تا ولنجک)

در این منطقه باغی بوده است که متعلق به حاج میرزا آقاسی بوده است و چون نام او عباس بوده آن را عباسیه می گفتند. سپس علاءالدوله این باغ بزرگ را از دولت خرید و به نام پسرش، محمودخان احتشام السلطنه، محمودیه نامید.

نیاوران

نام قدیم این منطقه گردوی بوده است. برخی معتقدند در زمان ناصرالدین شاه نام این ده به نیاوران تغییر کرده است

به این ترتیب که نیاوران مرکب از "نیا" (حد، عظمت و قدرت) "ور" (صاحب) و "ان" علامت نسبت است و در مجموع یعنی کاخ دارای عظمت.

ونک

نام ونک تشکیل شده است از دو حرف (ون) به نام درخت و حرف (ک) که به صورت صفت ظاهر می شود.

یوسف آباد

منطقه یوسف آباد را میرزا یوسف آشتیانی مستوفی الممالک در شمال غربی دارالخلافه ناصری احداث کرد و به نام خود، یوسف آباد نامید.

پل چوبی

قبل از این که شهر تهران به شکل امروزی خود درآید، دور شهر دروازه هایی بنا شده بود تا دفاع از شهر ممکن باشد.

یکی از این دروازه ها، دروازه شمیران بود با خندق هایی پر از آب در اطرافش که برای عبور از آن، از پلی چوبی استفاده می شد. امروزه از این دروازه و آن خندق پر از آب اثری نیست، اما این محل همچنان به نام پل چوبی معروف است.

شمیران

نظریات مختلفی درباره این نام شمیران وجود دارد. یکی از مطرح ترین دلایل عنوان شده ترکیب دو کلمه سمی یا شمی به معنای سرد و «ران» به معنای جایگاه است. در واقع شمیران به معنای جای سرد است. به همین ترتیب نیز تهران به معنای جای گرم است. همچنین در نظریه دیگری به دلیل وجود قلعه نظامی در این منطقه به آن شمیران می گفتند و همچنین  برخی نیز  معتقدند که یکی از نه ولایت ری را شمع ایران می گفتند که بعدها به شمیران تبدیل شده است.

گیشا

نام گیشا که در ابتدا کیشا بوده است برگرفته از نام دو بنیانگذار این منطقه (کینژاد و شاپوری) است.

منیریه (در جنوب ولیعصر)

منیریه در زمان قاجار یکی از محله های اعیان نشین تهران بوده و گفته شده نام آن از نام زن کامران میرزا، یکی از صاحب منصبان قاجر، به نام منیر گرفته شده است.

مطالب مرتبط

نام:

ایمیل:

* نظر:



در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/494151/%D9%85%D8%AD%D9%84%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%88%D9%81-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%B9%D9%84%D8%AA-%D9%86%D8%A7%D9%85%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D9%87%D8%A7 © www.tabnak.ir